Section I Use of English
Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark A, B, C or D on ANSWER SHEET 1. (10 points)
Research on animal intelligence always makes me wonder just how smart humans are. 1 the fruit-fly experiments described in Carl Zimmer’s piece in the Science Times on Tuesday. Fruit flies who were taught to be smarter than the average fruit fly 2 to live shorter lives. This suggests that 3 bulbs burn longer, that there is an 4 in not being too terrifically bright.
Intelligence, it 5 out, is a high-priced option. It takes more upkeep, burns more fuel and is slow 6 the starting line because it depends on learning — a gradual 7 — instead of instinct. Plenty of other species are able to learn, and one of the things they’ve apparently learned is when to 8 .
Is there an adaptive value to 9 intelligence? That’s the question behind this new research. I like it. Instead of casting a wistful glance 10 at all the species we’ve left in the dust I.Q.-wise, it implicitly asks what the real 11 of our own intelligence might be. This is 12 the mind of every animal I’ve ever met.
Research on animal intelligence also makes me wonder what experiments animals would 13 on humans if they had the chance. Every cat with an owner, 14 , is running a small-scale study in operant conditioning. we believe that 15 animals ran the labs, they would test us to 16 the limits of our patience, our faithfulness, our memory for terrain. They would try to decide what intelligence in humans is really 17 , not merely how much of it there is. 18 , they would hope to study a 19 question: Are humans actually aware of the world they live in? 20 the results are inconclusive.
1. [A] Suppose [B] Consider [C] Observe [D] Imagine
2. [A] tended [B] feared [C] happened [D] threatened
3. [A] thinner [B] stabler [C] lighter [D] dimmer
4. [A] tendency [B] advantage [C] inclination [D] priority
5. [A] insists on [B] sums up [C] turns out [D] puts forward
6. [A] off [B] behind [C] over [D] along
7. [A] incredible [B] spontaneous [C]inevitable [D] gradual
8. [A] fight [B] doubt [C] stop [D] think
9. [A] invisible [B] limited [C] indefinite [D] different
10. [A] upward [B] forward [C] afterward [D] backward
11. [A] features [B] influences [C] results [D] costs
12. [A] outside [B] on [C] by [D] across
13. [A] deliver [B] carry [C] perform [D] apply
14. [A] by chance [B] in contrast [C] as usual [D] for instance
15. [A] if [B] unless [C] as [D] lest
16. [A] moderate [B] overcome [C] determine [D] reach
17. [A] at [B] for [C] after [D] with
18. [A] Above all [B] After all [C] However [D] Otherwise
19. [A] fundamental [B] comprehensive [C] equivalent [D] hostile
20. [A] By accident [B] In time [C] So far [D] Better still
Section II Reading Comprehension
Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (40 points)
Habits are a funny thing. We reach for them mindlessly, setting our brains on auto-pilot and relaxing into the unconscious comfort of familiar routine. “Not choice, but habit rules the unreflecting herd,” William Wordsworth said in the 19th century. In the ever-changing 21st century, even the word “habit” carries a negative connotation.
So it seems antithetical to talk about habits in the same context as creativity and innovation. But brain researchers have discovered that when we consciously develop new habits, we create parallel synaptic paths, and even entirely new brain cells, that can jump our trains of thought onto new, innovative tracks.
But don’t bother trying to kill off old habits; once those ruts of procedure are worn into the hippocampus, they’re there to stay. Instead, the new habits we deliberately ingrain into ourselves create parallel pathways that can bypass those old roads.
“The first thing needed for innovation is a fascination with wonder,” says Dawna Markova, author of “The Open Mind” and an executive change consultant for Professional Thinking Partners. “But we are taught instead to ‘decide,’ just as our president calls himself ‘the Decider.’ ” She adds, however, that “to decide is to kill off all possibilities but one. A good innovational thinker is always exploring the many other possibilities.”
All of us work through problems in ways of which we’re unaware, she says. Researchers in the late 1960 covered that humans are born with the capacity to approach challenges in four primary ways: analytically, procedurally, relationally (or collaboratively) and innovatively. At puberty, however, the brain shuts down half of that capacity, preserving only those modes of thought that have seemed most valuable during the first decade or so of life.
The current emphasis on standardized testing highlights analysis and procedure, meaning that few of us inherently use our innovative and collaborative modes of thought. “This breaks the major rule in the American belief system — that anyone can do anything,” explains M. J. Ryan, author of the 2006 book “This Year I Will...” and Ms. Markova’s business partner. “That’s a lie that we have perpetuated, and it fosters commonness. Knowing what you’re good at and doing even more of it creates excellence.” This is where developing new habits comes in.
21. The view of Wordsworth habit is claimed by being
A. casual B. familiar C. mechanical D. changeable.
22. The researchers have discovered that the formation of habit can be
A. predicted B. regulated C. traced D. guided
23.” ruts”(in line one, paragraph 3) has closest meaning to
A. tracks B. series C. characteristics D. connections
24. Ms. Markova’s comments suggest that the practice of standard testing ?
A, prevents new habits form being formed
B, no longer emphasizes commonness
C, maintains the inherent American thinking model
D, complies with the American belief system
25. Ryan most probably agree that
A. ideas are born of a relaxing mind
B. innovativeness could be taught
C. decisiveness derives from fantastic ideas
D. curiosity activates creative minds
It is a wise father that knows his own child, but today a man can boost his paternal (fatherly) wisdom – or at least confirm that he’s the kid’s dad. All he needs to do is shell our $30 for paternity testing kit (PTK) at his local drugstore – and another $120 to get the results.
More than 60,000 people have purchased the PTKs since they first become available without prescriptions last years, according to Doug Fog, chief operating officer of Identigene, which makes the over-the-counter kits. More than two dozen companies sell DNA tests Directly to the public , ranging in price from a few hundred dollars to more than $2500.
Among the most popular : paternity and kinship testing , which adopted children can use to find their biological relatives and latest rage a many passionate genealogists-and supports businesses that offer to search for a family’s geographic roots .
Most tests require collecting cells by webbing saliva in the mouth and sending it to the company for testing. All tests require a potential candidate with whom to compare DNA.
But some observers are skeptical, “There is a kind of false precision being hawked by people claiming they are doing ancestry testing,” says Trey Duster, a New York University sociologist. He notes that each individual has many ancestors-numbering in the hundreds just a few centuries back. Yet most ancestry testing only considers a single lineage, either the Y chromosome inherited through men in a father’s line or mitochondrial DNA, which a passed down only from mothers. This DNA can reveal genetic information about only one or two ancestors, even though, for example, just three generations back people also have six other great-grandparents or, four generations back, 14 other great-great-grandparents.
Critics also argue that commercial genetic testing is only as good as the reference collections to which a sample is compared. Databases used by some companies don’t rely on data collected systematically but rather lump together information from different research projects. This means that a DNA database may differ depending on the company that processes the results. In addition, the computer programs a company uses to estimate relationships may be patented and not subject to peer review or outside evaluation.
26.In paragraphs 1 and 2 , the text shows PTK’s ___________.
[B]flexibility in pricing
[C] successful promotion
[D] popularity with households
27. PTK is used to __________.
[A]locate one’s birth place
[B]promote genetic research
[C] identify parent-child kinship
[D] choose children for adoption
28. Skeptical observers believe that ancestry testing fails to__________.
[A]trace distant ancestors
[B] rebuild reliable bloodlines
[C] fully use genetic information
[D] achieve the claimed accuracy
29. In the last paragraph ,a problem commercial genetic testing faces is __________.
[A]disorganized data collection
[B] overlapping database building
30. An appropriate title for the text is most likely to be__________.
[A]Fors and Againsts of DNA testing
[B] DNA testing and It’s problems
[C]DNA testing outside the lab
[D] lies behind DNA testing
The relationship between formal education and economic growth in poor countries is widely misunderstood by economists and politicians alike progress in both area is undoubtedly necessary for the social, political and intellectual development of these and all other societies; however, the conventional view that education should be one of the very highest priorities for promoting rapid economic development in poor countries is wrong. We are fortunate that is it, because new educational systems there and putting enough people through them to improve economic performance would require two or three generations. The findings of a research institution have consistently shown that workers in all countries can be trained on the job to achieve radical higher productivity and, as a result, radically higher standards of living.
Ironically, the first evidence for this idea appeared in the United States. Not long ago, with the country entering a recessing and Japan at its pre-bubble peak. The U.S. workforce was derided as poorly educated and one of primary cause of the poor U.S. economic performance. Japan was, and remains, the global leader in automotive-assembly productivity. Yet the research revealed that the U.S. factories of Honda Nissan, and Toyota achieved about 95 percent of the productivity of their Japanese countere pants a result of the training that U.S. workers received on the job.
More recently, while examing housing construction, the researchers discovered that illiterate, non-English- speaking Mexican workers in Houston, Texas, consistently met best-practice labor productivity standards despite the complexity of the building industry’s work.
What is the real relationship between education and economic development? We have to suspect that continuing economic growth promotes the development of education even when governments don’t force it. After all, that’s how education got started. When our ancestors were hunters and gatherers 10,000 years ago, they didn’t have time to wonder much about anything besides finding food. Only when humanity began to get its food in a more productive way was there time for other things.
As education improved, humanity’s productivity potential, they could in turn afford more education. This increasingly high level of education is probably a necessary, but not a sufficient, condition for the complex political systems required by advanced economic performance. Thus poor countries might not be able to escape their poverty traps without political changes that may be possible only with broader formal education. A lack of formal education, however, doesn’t constrain the ability of the developing world’s workforce to substantially improve productivity for the forested future. On the contrary, constraints on improving productivity explain why education isn’t developing more quickly there than it is.
31. The author holds in paragraph 1 that the important of education in poor countries ___________.
[A] is subject groundless doubts
[B] has fallen victim of bias
[C] is conventional downgraded
[D] has been overestimated
32. It is stated in paragraph 1 that construction of a new education system __________.
[A]challenges economists and politicians
[B]takes efforts of generations
[C] demands priority from the government
[D] requires sufficient labor force
33.A major difference between the Japanese and U.S workforces is that __________.
[A] the Japanese workforce is better disciplined
[B] the Japanese workforce is more productive
[C]the U.S workforce has a better education
[D] ]the U.S workforce is more organize
34. The author quotes the example of our ancestors to show that education emerged __________.
[A] when people had enough time
[B] prior to better ways of finding food
[C] when people on longer went hung
[D] as a result of pressure on government
35. According to the last paragraph , development of education __________.
[A] results directly from competitive environments
[B] does not depend on economic performance
[C] follows improved productivity
[D] cannot afford political changes
The most thoroughly studied in the history of the new world are the ministers and political leaders of seventeenth-century New England. According to the standard history of American philosophy, nowhere else in colonial America was “So much important attached to intellectual pursuits ” According to many books and articles, New England’s leaders established the basic themes and preoccupations of an unfolding, dominant Puritan tradition in American intellectual life.
To take this approach to the New Englanders normally mean to start with the Puritans’ theological innovations and their distinctive ideas about the church-important subjects that we may not neglect. But in keeping with our examination of southern intellectual life, we may consider the original Puritans as carriers of European culture adjusting to New world circumstances. The New England colonies were the scenes of important episodes in the pursuit of widely understood ideals of civility and virtuosity.
The early settlers of Massachusetts Bay included men of impressive education and influence in England. `Besides the ninety or so learned ministers who came to Massachusetts church in the decade after 1629,There were political leaders like John Winthrop, an educated gentleman, lawyer, and official of the Crown before he journeyed to Boston. There men wrote and published extensively, reaching both New World and Old World audiences, and giving New England an atmosphere of intellectual earnestness.
We should not forget , however, that most New Englanders were less well educated. While few crafts men or farmers, let alone dependents and servants, left literary compositions to be analyzed, The in thinking often had a traditional superstitions quality. A tailor named John Dane, who emigrated in the late 1630s, left an account of his reasons for leaving England that is filled with signs. sexual confusion, economic frustrations , and religious hope-all name together in a decisive moment when he opened the Bible, told his father the first line he saw would settle his fate, and read the magical words: “come out from among them, touch no unclean thing , and I will be your God and you shall be my people.” One wonders what Dane thought of the careful sermons explaining the Bible that he heard in puritan churched.
Mean while , many settles had slighter religious commitments than Dane’s, as one clergyman learned in confronting folk along the coast who mocked that they had not come to the New world for religion . “Our main end was to catch fish. ”
36. The author notes that in the seventeenth-century New England___________.
[A] Puritan tradition dominated political life.
[B] intellectual interests were encouraged.
[C] Politics benefited much from intellectual endeavors.
[D] intellectual pursuits enjoyed a liberal environment.
37. It is suggested in paragraph 2 that New Englanders__________.
[A] experienced a comparatively peaceful early history.
[B] brought with them the culture of the Old World
[C] paid little attention to southern intellectual life
[D] were obsessed with religious innovations
38. The early ministers and political leaders in Massachusetts Bay__________.
[A] were famous in the New World for their writings
[B] gained increasing importance in religious affairs
[C] abandoned high positions before coming to the New World
[D] created a new intellectual atmosphere in New England
39. The story of John Dane shows that less well-educated New Englanders were often __________.
[A] influenced by superstitions
[B] troubled with religious beliefs
[C] puzzled by church sermons
[D] frustrated with family earnings
40. The text suggests that early settlers in New England__________.
[A] were mostly engaged in political activities
[B] were motivated by an illusory prospect
[C] came from different backgrounds.
[D] left few formal records for later reference
Directions: In the following text, some sentences have been removed. For Questions (41-45), choose the most suitable one from the list A-G to fit into each of the numbered blank. There are two extra choices, which do not fit in any of the gaps.Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (10 points)
Coinciding with the groundbreaking theory of biological evolution proposed by British naturalist Charles Darwin in the 1860s, British social philosopher Herbert Spencer put forward his own theory of biological and cultural evolution. Spencer argued that all worldly phenomena, including human societies, changed over time, advancing toward perfection. 41.____________.
American social scientist Lewis Henry Morgan introduced another theory of cultural evolution in the late 1800s. Morgan, along with Tylor, was one of the founders of modern anthropology. In his work, he attempted to show how all aspects of culture changed together in the evolution of societies.42._____________.
In the early 1900s in North America, German-born American anthropologist Franz Boas developed a new theory of culture known as historical particularism. Historical particularism, which emphasized the uniqueness of all cultures, gave new direction to anthropology. 43._____________ .
Boas felt that the culture of any society must be understood as the result of a unique history and not as one of many cultures belonging to a broader evolutionary stage or type of culture. 44._______________.
Historical particularism became a dominant approach to the study of culture in American anthropology, largely through the influence of many students of Boas. But a number of anthropologists in the early 1900s also rejected the particularist theory of culture in favor of diffusionism. Some attributed virtually every important cultural achievement to the inventions of a few, especially gifted peoples that, according to diffusionists, then spread to other cultures. 45.________________.
Also in the early 1900s, French sociologist ?mile Durkheim developed a theory of culture that would greatly influence anthropology. Durkheim proposed that religious beliefs functioned to reinforce social solidarity. An interest in the relationship between the function of society and culture—known as functionalism—became a major theme in European, and especially British, anthropology.
[A] Other anthropologists believed that cultural innovations, such as inventions, had a single origin and passed from society to society. This theory was known as diffusionism.
[B] In order to study particular cultures as completely as possible, Boas became skilled in linguistics, the study of languages, and in physical anthropology, the study of human biology and anatomy.
[C] He argued that human evolution was characterized by a struggle he called the “survival of the fittest,” in which weaker races and societies must eventually be replaced by stronger, more advanced races and societies.
[D] They also focused on important rituals that appeared to preserve a people’s social structure, such as initiation ceremonies that formally signify children’s entrance into adulthood.
[E] Thus, in his view, diverse aspects of culture, such as the structure of families, forms of marriage, categories of kinship, ownership of property, forms of government, technology, and systems of food production, all changed as societies evolved.
[F]Supporters of the theory viewed as a collection of integrated parts that work together to keep a society functioning.
[G] For example, British anthropologists Grafton Elliot Smith and W. J. Perry incorrectly suggested, on the basis of inadequate information, that farming, pottery making, and metallurgy all originated in ancient Egypt and diffused throughout the world. In fact, all of these cultural developments occurred separately at different times in many parts of the world.
Read the following text carefully and then translate the underlined segments into Chinese. Your translation should be written carefully on ANSWER SHEET 2. (10 points)
There is a marked difference between the education which every one gets from living with others, and the deliberate educating of the young. In the former case the education is incidental; it is natural and important, but it is not the express reason of the association.46It may be said that the measure of the worth of any social institution is its effect in enlarging and improving experience; but this effect is not a part of its original motive. Religious associations began, for example, in the desire to secure the favor of overruling powers and to ward off evil influences; family life in the desire to gratify appetites and secure family perpetuity; systematic labor, for the most part, because of enslavement to others, etc. 47Only gradually was the by-product of the institution noted, and only more gradually still was this effect considered as a directive factor in the conduct of the institution. Even today, in our industrial life, apart from certain values of industriousness and thrift, the intellectual and emotional reaction of the forms of human association under which the world's work is carried on receives little attention as compared with physical output.
But in dealing with the young, the fact of association itself as an immediate human fact, gains in importance.48 While it is easy to ignore in our contact with them the effect of our acts upon their disposition, it is not so easy as in dealing with adults. The need of training is too evident; the pressure to accomplish a change in their attitude and habits is too urgent to leave these consequences wholly out of account. 49Since our chief business with them is to enable them to share in a common life we cannot help considering whether or no we are forming the powers which will secure this ability.If humanity has made some headway in realizing that the ultimate value of every institution is its distinctively human effect we may well believe that this lesson has been learned largely through dealings with the young.
50 We are thus led to distinguish, within the broad educational process which we have been so far considering, a more formal kind of education -- that of direct tuition or schooling. In undeveloped social groups, we find very little formal teaching and training. These groups mainly rely for instilling needed dispositions into the young upon the same sort of association which keeps the adults loyal to their group.
Section Ⅲ Writing
Restrictions on the use of plastic bags have not been so successful in some regions. “White pollution ”is still going on. Write a letter to the editor(s) of your local newspaper to
1) give your opinions briefly and
2) make two or three suggestions
You should write about 100 words. Do not sign your own name at the end of the letter. Use "Li Ming" instead. You do not need to write the address.
In your essay, you should
1) describe the drawing briefly,
2) explain its intended meaning, and then
3) give your comments.
You should write neatly on ANSHWER SHEET 2. (20 points)
Section I Use of English
1. B.本题考查动词，后面的宾语是“the fruit-fly experiments described…”， suppose表示“假设”， observe表示“观察”，image表示“想象”， Consider“考虑”，代入文中表示“考虑已经被描述出来的实验”，符合语境。
2. A.本题考查动词短语，happen to(碰巧)，fear to(唯恐…)，be threatened to被恐吓…。tend to do表示“有…倾向，往往…”，代入文中表示比较聪明的果蝇往往寿命较短。
3. D.本题考查形容词， lighter更轻的，thinner更瘦的，stabler更稳定的，dimmer比较暗淡的，本句是前一句推出的结论，即由“果蝇越聪明寿命越短”推出 “灯泡越暗使用时间越长”。
5. C.本题考查动词短语，turns out证明是，insist on坚持，sum up总结，put forward提出。
6. A.本题考查介词， off表示离开。代入文中表示离开起点时。
8. C.本文的主旨是智力需要昂贵的代价。大量的物种会学习，但它们首先学会的是知道什么时候停止学习，与上文的例子灯泡呼应。四个选项中， fight表示斗争，doubt表示怀疑，stop表示停止，think表示思考，正确答案为C
9. B.本题考查形容词，修饰intelligence。 invisible看不见的， indefinite不确定的，这两个选项意思不符合，排除。different不同的，limited有限的。因为所有物种的智力都是有限的，所以limited符合文意。
10.D.cast a glance backward“回顾”，固定搭配。
12.B.本题考查介词，on the mind of“为…着想”，by the mind“通过思考”，outside和across不与mind的搭配。
13.C.本题考查动词，与之搭配的宾语是experiments ，选项中perform能与experiments 搭配，表示“做实验”。deliver递送，carry运送， apply应用。
14.D.前一句提到experiments，本句提到一个具体的实验，所以选for instance例如。by chance偶然，in contrast相反，as usual照常。
15.A.由后半句中they would test us to可推测本句使用了虚拟语气，选项中if可以引导虚拟条件句。 unless除非，as正如，lest唯恐。
16.C.本题考查动词。所填动词表明实验的目的，并且所填动词的宾语是limits of our patience, our faithfulness, our memory for terrain ，选项中“determine确定”符合题意，并与下文的decide相呼应。moderate适中的，overcome克服， reach达到。
17.B.本题考查介词，四个选项中for 表示表示目的，这个句子的正常句序是intelligence in humans is really for what.
18.A.本题考查逻辑关系。这个句子位于段末，显然起到总结性的作用。四个选项中，Above all最重要，After all毕竟，However然而，Otherwise否则，故选Above all。
20.C.本题考查副词。空前说“想研究这个问题”，空后说“结果还不确定”。四个选项中，By accident“偶然”，In time“及时”，So far“到目前为止”，Better still“更好的是”，只有So far符合语意。
Section II Reading Comprehension
文章第二句中提到We reach for them mindlessly, setting our brains on auto-pilot and
relaxing into the unconscious comfort of familiar routine.我们在无意识的状态下就能行成，使
A 痕迹 B 系列 C 特点 D 联系
文中第一二段有多处体现，首段最后一句话“只需花30美元在地方药房作亲子鉴定……”.第二段第一句我们可以看到 “自从去年不需要处方即购可买之后，己经超过6万人购买了PTK ”。甚至从第二段整段我们可以看出：B项关于鉴定价格浮动只在第二段最后一句有所体现。C项文中未提到。D项属过度推断。
A选项中 “DNA测试的赞成与反对”从文中我们看不到作者有明显赞成DNA测试的倾向，C选项，文中没有特别强调实验室内外的问题。D选项“DNA测试背后的谎言”， 作者只是客观地提出了DNA测试存在的不准确性问题，但并没有指明是哪些人的谎言。
B为正确选项，新到达清教徒带着旧世界的文化。些段中的第二句提到，we may consider the original Puritans as carriers of European culture……，选项中的New Englanders对应文中的Puritans, brought with them the culture of the Old World对应该文章中的carriers of European culture，故此选项为此句中的同义替换。
D为正确选项为新英格兰创造了新的知识环境。对应第三段中的最后一句话There men wrote and publish ed extensively, reaching both New World and Old World audiences, and giving New England an atmosphere of intellectual earnestness. A选项中in the new world缩小了原文所表述的范围，B选项在文章中没有提到，C选项不够。帮D为正确答案。
39.【A】例证题。意为：关于John Dane的故事表明受教育较少的新英格兰人 。
A为正确选项举例是为了说明文中的观点，由文章第四段可知，观点为their thinking often had a traditional superstitions quality，所以在四个选项中只有A选项和文章的观点最为符合。
第二段讲的是Lewis Henry Morgan的“文化进化理论”。
第三段可以看到，Franz Boas提出了一种“历史特殊论(historical particularism)”，它强调所有文化的唯一性。
选项A主要介绍了什么叫“diffusionism”， 即它认为文化的革新有一个唯一的起源，并且在社会之间传递。因为第5段出现了diffusionism，所以我们可以判断，选项A肯定出现在44题之前。而且other anthropologists的出现提示，前文可能出现了anthropologist这一词，那我们回到原文中找各个人的职业，就可以看到整篇文章提出的4个主要理论家中，只有Lewis Henry Morgan和Franz Boas的职业是anthropologist，所以，我们暂时把答案A锁定在42和43之间。
选项B的大体意思是：为了尽可能的了解特殊的文化，(particular cultures是关键词)，他对语言学和身体人类学都很熟悉。回到文章，我们在第3段找到了the uniqueness of all cultures, 我们可以断定，这个选项中的he指的就是Franz Boas。那Boas在第3段和第4段都出现过，所以我们把选项B锁定在43和44。
选项C的意思是，人类的进化有这样一个特征，就是“survival of the fittest”适者生存，并且解释了种族和社会的适者生存观念。因为第一段讲的是Herbert Spencer的“生物和文化进化理论”。并且出现了Charles Darwin，我们都知道Charles Darwin提出了生物界的适者生存，而这里说人类社会的进化也有适者生存这一特征，所以，我们可以首先确定41的答案是选项C。
选项D的关键词是important rituals重要的礼仪和initiation ceremonies和一些典礼，我们在文章中并没有发现有这方面的内容，所以暂且搁置。
选项E说，在他看来，不同方面的文化diverse aspects of culture，例如……，随着社会的进化都改变了。我们在读文章的时候，一定要把每一段的关键词划出来，以利于和选项中的关键词对应。读第二段的时候，文章说，在他的作品里，他尽量说明了how aspects of culture changed together in the evolution of societies. 这跟选项E的内容不谋而合。所以，我们可以断定，42题的答案为选项E。因为前面把答案A锁定在42和43之间，而42题的答案为选项E，所以确定选项A为43题的答案。确定了43题答案为A，因为之前我们把选项B锁定在43和44，所以排出了43，我们把选项B锁定在44题。
选项G是一个示例。 如果是答案，则应使用它来补充先前的观点。 它说，由于缺乏信息，两位人类学家提出农业等起源于古埃及，并传播到世界各地。 实际上，所有这些文化发展都是在世界不同时期，不同时期分别发生的。 通过分析此示例，我们可以知道这是两种不同观点的比较。 在第五段中，除了“历史特殊性”之外，我们还看到了一种“扩散论”理论和“扩散论者”。 碰巧是这两种理论的比较，因此我们可以轻松地找到选项G的问题45的答案。
46. 本句考点：宾语从句，of 短语作定语，代词指代， but引导并列句
结构分析：句子主干是：it may be said that…, but this effect… its effect及its original motive.中it在句中指代social institution。
47. 本句考点：强调句，分词结构作后置定语, 省略
结构分析：强调句的正常语序是：the by-product of the institution was noted Only gradually, and this effect …was only still more gradually (noted). considered as a directive factor in the conduct of the institution作this effect的后置定语。
结构分析:本句主干是while引导的一个比较状语从句。in our contact with 作为一个插入成分，分隔了ignore和它的宾语the effect of…。
结构分析：本句主干是Since… we cannot help considering…其中whether or no we are forming the powers which will secure this ability作cannot help considering的宾语，which will secure this ability作为嵌套定语从句修饰the powers。
结构分析：within the broad educational process which we have been so far considering 作为插入语，which we have been so far considering为定语从句修饰process，本句主干是：We are thus led to distinguish a more formal kind of education. that of direct tuition or schooling与a more formal kind of education 是同位语关系。
Section III Writing